چهارده معصوم
 

 

امام صادق علیه‏السلام :برادران خود را به دو خصلت بیازمایید . اگر آن دو خصلت را داشتند با آنها دوستى کن و گرنه از ایشان دورى کن ، دورى کن ، دورى کن . (آن دو خصلت اینهاست) : پایبندى به خواندن نماز در وقت خود و نیکى کردن به برادران در روزگار سختى و آسایش .
. 1
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :شیطان چون آواز دعوت به نماز را بشنود بگریزد .
. 2
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :مؤذّن تا جایى که صدایش مى‏رسد و نگاهش کار مى‏کند به همان اندازه آمرزیده مى‏شود و هر خشک و ترى (جملات) او را تصدیق مى‏کند و به تعداد هر نفرى که با اذان او نماز بگزارد حسنه‏اى برایش منظور مى‏شود .
. 3
 
امام على علیه‏السلام :اگر ایمان تنها گفتار بود روزه و نماز و حلال و حرام نازل نمى‏شد .
. 4
 
فقه الرضا علیه‏السلام :هرگاه در حال کسب و کار بودى و وقت نماز رسید کسب تو را از نماز باز ندارد ؛ زیرا خداوند مردمى را چنین توصیف کرده و ستوده‏است : «مردانى که هیچ تجارت ...» . این مردم کاسب بودند امّا چون گاه نماز مى‏رسید دست از کسب و کار مى‏شستند و به نماز بر مى‏خاستند . مزد و پاداش اینان بیش از کسانى بود که کاسبى نمى‏کردند و نماز مى‏خواندند .
. 5
 
امام باقر علیه‏السلام :خداوند دوست دارد کسى را که با مردم مزاح و شوخى کند ، اما سخن زشت به زبان نیاورد و نیز کسى را که اندیشه‏اى یکتاپرست داشته باشد و کسى را که آراسته به صبر باشد و کسى را که به نماز خواندن افتخار کند .
. 6
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :فرو گذاشتن یک لقمه حرام ، نزد خدا محبوتر است از خواندن دو هزار رکعت نماز مستحبى .
. 7
 
امام صادق علیه‏السلام :هرکه درست وضو بگیرد و دو رکعت نماز بگزارد و رکوع و سجود آنها را به طور کامل به جا آورد ، سپس سلام گوید و خداوند عز و جل و رسول خدا را مدح کند و آن گاه حاجتش را بخواهد هر آینه به جا خواهش کرده و هر که به جا طلب خیر و خوبى کند نومید برنگردد .
. 8
 
امام باقر علیه‏السلام :مؤمن تا زمانى که به یاد خدا بـاشد ، ایـسـتاده یا نشسته یا خفته ؛ پیوسته در نماز است ؛ خداوند متعال مى‏فرماید : «آنان که خدا را ایستاده و نشسته و به پهلو خفته یاد مى‏کنند ...» .
. 9
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :هر کس خداوند عز و جل را فرمان برد ، خدا را یاد کرده‏است ، هرچند نماز خواندن و روزه گرفتن و قرآن خواندنش اندک باشد .
. 10
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :هر که زنش وى را بیازارد ، خداوند ، نماز آن زن را قبول نکند و کار نیکش را نپذیرد تا زمانى که به شوهرش کمک کند و او را خشنود سازد ، هر چند آن زن همه عمرش روزه بگیرد ، مرد نیز اگر زن خودرا بیازارد و به او ستم کند همین گناه و عذاب را دارد .
. 11
 
امام صادق علیه‏السلام :بر شما باد به رفتن مساجد ؛ زیـرا مـساجد خانه‏هاى خدا در روى زمینند . هر که پاک و پاکیزه وارد آنها شود خداوند او را از گناهانش پاک گرداند و در زمره زائران خود قلمدادش کند . پس ، در مساجد نماز و دعا بسیار بگزارید .
. 12
 
امام على علیه‏السلام :نماز همسایه مسجد جز در مسجد پذیرفته نیست ، مگر آن که عذرى داشته باشد یا بیمار باشد . عرض شد : اى امیر المؤمنین ! همسایه مسجد کیست ؟ فرمود : کسى که ندا (ى دعوت به اقامه نماز) را بشنود .
. 13
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :مسجدها را گذرگاه خود مکنید ، مگر آن که دو رکعت نماز در آنها بخوانید .
. 14
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :بیدار ماندن بعد از نماز خفتن روا نباشد ، مگر براى دو کس : نماز گزار یا مسافر .
. 15
 
بحار الأنوار :پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم هرگاه مسواک مى‏زد از عرض مى‏زد و شبى سه بار مسواک مى‏زد : یک بار پیش از خواب ، یک بار وقتى که از خواب براى راز و نیاز برمى‏خاست و یک بار پیش از آن که براى نماز صبح بیرون رود . آن حضرت به سفارش جبرئیل با چوب درخت مسواک ، مسواک مى‏زد .
. 16
 
امام صادق علیه‏السلام :فریب نماز و روزه مردم را نخورید ؛ زیرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى‏کند که اگر آنها را ترک گوید ، احساس ترس مى‏کند ، بلکه آنها را به راستگویى و امانتدارى بیازمایید .
. 17
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :آیــا شما را به چیزى با فضیلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زکات) آگاه نکنم ؟ آن چیز اصلاح میان مردم است ؛ زیرا تیره شدن رابطه میان مردم مُهلک و دین برانداز است .
. 18
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :هرچیزى چهره‏اى دارد و چهره دین شـما نماز است .
. 19
 
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به نماز چگونه علاقه ای داشت؟
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :خداوند ، جلّ ثناؤه ، نور دیده مرا در نماز قرار داد و نماز را محبوب من گردانید ، همچنان که غذا را محبوب گرسنه و آب را محبوب تشنه . (با این تفاوت که) گرسنه هرگاه غذا بخورد سیر مى‏شود و تشنه هرگاه آب بنوشد سیراب مى‏شود ، امّا من از نماز سیر نمى‏شوم .
 
امام على علیه‏السلام :نماز رحمت (الهى) را فرود مى‏آورد .
. 21
 
امام على علیه‏السلام :رسول خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم شام و غیر شام را بر نماز مقدم نمى‏داشت و چون وقت نماز مى‏رسید ، گویى نه خانواده‏اى مى‏شناسد و نه رفیق شفیقى .
. 22
 
امام على علیه‏السلام :نماز، موجب تقرّب هر پرهیزگار(ى به‏خدا) است.
. 23
 
امام صادق علیه‏السلام :مـحـبوبترین کارها نـزد خداوند عز و جل ، نماز است و آن ، آخرین سفارش پیامبران مى‏باشد .
. 24
 
امام باقر علیه‏السلام :نخستین چیزى که بنده بـراى آن حـسابرسى مى‏شود نماز است ؛ اگر پذیرفته شد سایر اعمالش هم پذیرفته مى‏شود .
. 25
 
امام صادق علیه‏السلام :اگر جلو در خانه یکى از شـما جـوى آبـى باشد و روزى پنج بار خود را در آن بشوید آیا چرک و کثافتى بر تن او باقى مى‏ماند ؟ حکایت نماز نیز حکایت جوى آبى است که تمیز و پاکیزه مى‏کند ؛ هرگاه کسى نمازى بخواند این نماز گناهانش را پاک مى‏کند مگر گناهى که او را از ایمان به دَر برد و بر آن مداومت ورزد .
. 26
 
امام على علیه‏السلام :هرگاه کسى به نماز ایستد ، ابلیس از این که مى‏بیند رحمت خدا او را فرا گرفته است حسودانه به وى مى‏نگرد .
. 27
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :کسى که در نمازش خشوع (و فروتنى) ندارد ، نمازش نماز نیست .
. 28
 
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :اگر چندان نماز بخوانید که چون چلّه کمان شوید ، و چندان روزه بگیرید که مانند کمان درآیید ، خداوند از شما نپذیرد مگر با پارسایى .
. 29
 

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک

برای تبادل لینک شما ما را با نام سایت سیحون و آدرس  http://www.seyhoon.ir لینک کنید و سپس فرم زیر را پر کنید.





نويسندگان